ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ καρύδαςΚέικ καρύδας
15' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για το κέικ με φυστίκια Αιγίνης ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τη σκόνη από φυστίκι Αιγίνης, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  3. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή το μοιράζουμε σε 10 ατομικά φορμάκια.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με άχνη και ζαχαρωτά ή όπως αλλιώς θέλουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT