20'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα κεφτέδες πολύ ιδιαίτεροι, χωρίς δυόσμο σε μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια εντελώς ομοιογενής μάζα.
- Πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40 γρ. τον καθένα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 εκ. από τον πάτο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για 7-8 λεπτά κάθε δόση, γυρίζοντάς τους μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν καλά στο κέντρο τους.
- Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.