30'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: 30Για τους κεφτέδες
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοτόπουλου με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού, πρώτα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 5-6 λεπτά, να μαλακώσει, και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, τη sweet chili sauce, τον χυμό ντομάτας, τα αυγά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το μείγμα του τηγανιού και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα για 5 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
- Πλάθουμε κεφτέδες σε σχήμα καρυδιού, τους περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Βάζουμε 2-3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βγάζει καπνούς, ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4-5 λεπτά την κάθε δόση.
Σάλτσα
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε για 1/2 λεπτό.
- Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κεφτεδάκια.
Μυστικά
Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι, μπορούμε να ψήσουμε τους κεφτέδες στον φούρνο, χωρίς να τους αλευρώσουμε, στους 200°C, για περίπου 15 λεπτά.
Λευκά κρασιά από Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Ρομπόλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.