30'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα μακαρόνια
Για τους κεφτέδες
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Κεφτέδες
- Για να φτιάξουμε κεφτέδες γαλοπούλας κοκκινιστούς με μακαρόνια ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τους χρειαστούμε. (Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε.)
Σάλτσα
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, 50 ml νερό, το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 2 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια (χωρίς να τα τηγανίσουμε ή να τα ψήσουμε), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους.
Ένα κόκκινο δεξαμενής.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.