20'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 8 (ως ορεκτικό)Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια-μπουκίτσες σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να γίνει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα.
- Αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο, ώστε να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 εκ. λάδι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε μπόλικο αλεύρι και κυλάμε τα κεφτεδάκια, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
- Τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.