20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα ντομάτας, βάζουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, τους κιμάδες με το ψωμί, τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά, τη μουστάρδα, το μετρημένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε μεγαλούτσικα κεφτεδάκια βάρους 30-35 γρ., τα πιέζουμε λίγο για να πλατύνουν ελαφρώς και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το ψυγείο, τα αλευρώνουμε όπως είναι κρύα και τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Στραγγίζουμε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα
- Αδειάζουμε το τηγάνι από το λάδι στο οποίο τηγανίσαμε τους κεφτέδες, αφήνοντας μόνο 50 ml.
- Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε εκεί το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6-8 λεπτά.
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα, σείουμε το σκεύος για να καλυφθούν καλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Σκορπίζουμε το θρυμματισμένο τυρί πάνω από το φαγητό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα ντομάτας.
Μια ωραία Νεμέα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.