ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPolpette al sugo κεφτεδάκια κοκκινιστάΚεφτεδάκια κοκκινιστά της Νάπολης (Polpette al sugo)
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τους κεφτέδες

Για τη σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τούτα τα κοκκινιστά κεφτεδάκια ξεκινάμε με τη σάλτσα.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Κεφτεδάκια

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  2. Αδειάζουμε (μαζί με το λάδι) σε βαθύ μπολ και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε καλά.
  3. Πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια των 35 γρ. περίπου.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τoν βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT