ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες στο κουρκούτι, τραγανές σαν… ποπ κορν!Γαρίδες στο κουρκούτι, τραγανές σαν… ποπ κορν!
40' προετοιμασία
2' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 12'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα κεφτεδάκια

Για τη «μαγιονέζα» αβοκάντο

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια γαρίδας με «μαγιονέζα» αβοκάντο, πρώτα ρίχνουμε τις γαρίδες στον πολυκόφτη και τις χτυπάμε με διακοπτόμενη λειτουργία μέχρι να ψιλοκοπούν καλά, αλλά να μη λιώσουν.
  2. Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε απαλά.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά, χωρίς όμως να πιέζουμε δυνατά το μείγμα με τις παλάμες μας, για να μη λιώσουν τα κομματάκια γαρίδας.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  6. Μεταφέρουμε το ταψάκι με τα κεφτεδάκια στον φούρνο, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και ψήνουμε για 1-2 λεπτά το πολύ, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Μαγιονέζα αβοκάντο

  1. Παράλληλα, χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το οποίο ρίχνουμε στο τέλος, σε αργή ροή, όπως φτιάχνουμε την κλασική μαγιονέζα.
  2. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη μαγιονέζα αβοκάντο και ανάμεικτες πρασινάδες με φέτες λωτού και αβοκάντο, μυρωδικά της αρεσκείας μας και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT