30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το σαγανάκι
Για τη σάλτσα μελιού με κρασί και δεντρολίβανο
Διαδικασία
Σάλτσα μελιού με κρασί και δεντρολίβανο
- Βάζουµε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουµε σε µέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά από τη στιγµή που θα πάρουν βράση, µέχρι να ετοιµάσουµε µια σάλτσα σαν ελαφρύ σιρόπι.
- Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουµε τη σάλτσα κατά µέρος να κρυώσει.
- Μετά την περνάµε από λεπτό σουρωτήρι.
Σαγανάκι
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουµε καλά το αλεύρι µε την πάπρικα, το καγιέν και το τζίντζερ.
- Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάµε ελαφρώς τα δύο αυγά.
- Τέλος, σε ένα άλλο µπολάκι βάζουµε νερό.
- Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, µέχρι να κάψει.
- Παίρνουµε έν ακομμάτι τυρί, το βουτάµε πρώτα στο νερό και µετά το ρίχνουµε στο αλεύρι.
- Ανακατεύουµε για να καλυφθούν καλά, το τινάζουµε να φύγει η περιττή ποσότητα και το βυθίζουµε στο αυγό.
- Ρίχνουµε το παναρισμένο καφελοτύρι στο καυτό λάδι και την τηγανίζουµε για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να ροδίσει, προσέχοντας όµως να µην καεί.
- Τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
- Συνεχίζουµε µε τα υπόλοιπα κοµµάτια, τα οποία τηγανίζουµε σε δόσεις.
- Σερβίρουµε τα σαγανάκια σε πιατέλα και τα συνοδεύουµε µε τη σάλτσα µελιού με κρασί και δεντρολίβανο σε ένα µπολάκι δίπλα.
Ούζο ή τσίπουρο; Ο, τι θέλετε!