ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλαΚατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα
30' προετοιμασία
4 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κατσίκι πικάντικο στον φούρνο με πατάτες, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μπούκοβο, 170 ml από το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι για να φτιάξουμε μια κρέμα.
  3. Αλείφουμε με αυτήν το κατσικάκι έτσι ώστε να πάει παντού.
  4. Με το υπόλοιπο λάδι λαδώνουμε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σε ένα ταψί τακτοποιούμε τις πατάτες περιμετρικά και στη μέση βάζουμε το κατσικάκι.
  6. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κατσίκι να πάρει χρώμα.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160°C.
  8. Ανακατεύουμε τις πατάτες για να πάει παντού το λίπος από το ταψί.
  9. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε για άλλες 3 1⁄2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κατσίκι.

Νεμέες, χαρμάνια κρητικά, κομψές Λημνιώνες και από λευκά, ένα Chardonnay με άγγιγμα βαρελιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT