ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσικάκι με χόρτα και άγρια σπαράγγια στον φούρνοΚατσικάκι με χόρτα και άγρια σπαράγγια στον φούρνο
10' προετοιμασία
2 ώρες ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια του κατσικιού, τα αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τα τρίβουμε με τα χέρια μας.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μισό γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
  4. Αδειάζουμε στο κατσίκι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθεί παντού με το μείγμα γιαουρτιού.
  5. Προσθέτουμε και το σκόρδο και κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο.
  6. Βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς. Ψήνουμε για 2 ώρες.
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά.
  8. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το κατσίκι σε πιατέλα.
  9. Σουρώνουμε το ζουμί μέσα στο υπόλοιπο γιαούρτι.
  10. Ζουλάμε τα σκόρδα μέσα στο γιαούρτι (η ψίχα βγαίνει πανεύκολα και η φλούδα μένει στα δάχτυλά μας).
  11. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  12. Συνοδεύουμε με τη μυρωδάτη αυτή «σάλτσα» το ψημένο κατσίκι.

Μυστικά

Συνοδεύουμε με πατάτες ολόκληρες, τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο, ψημένες ταυτόχρονα με το κατσίκι στον φούρνο.

Πλούσια Chardonnay περασμένα από βαρέλι, Cabernet Sauvignon, Ξινόμαυρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT