40'
προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Βγάζουμε το κατσίκι από το ψυγείο, του κάνουμε μασάζ με το πιπέρι καγιέν, τον κουρκουμά και αλάτι και τα αφήνουμε για 1 ώρα εκτός ψυγείου.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. (Αν χρειαστεί, το κάνουμε σε δόσεις.)
- Βγάζουμε το κατσίκι, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να ξανθύνει.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι σχεδόν να καλυφθεί το κατσικάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για 1 1⁄2 ώρα.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κατσικάκι.
- Αδειάζουμε όση από τη σάλτσα μπορούμε, την περνάμε από σουρωτήρι και τη ρίχνουμε σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κεφίρ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει.
- Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κεφίρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Περιχύνουμε το κατσικάκι με τη σάλτσα και σερβίρουμε με πατάτες οφτές ή πουρέ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.