ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσικάκι λεμονάτο με ξινόχοντρο, αμπελοβλάσταρα και μάραθοΚατσικάκι λεμονάτο με ξινόχοντρο, αμπελοβλάσταρα και μάραθο

 

30' προετοιμασία
3 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 3 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το κατσικάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά και λαδοτύρι, ξεκινάμε σκουπίζοντας με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος, για να απομακρύνουμε θραύσματα οστού από τον τεμαχισμό τους.
  2. Τα αλατοπιπερώνουμε και με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε στο καθένα από 2 βαθιές τομές. Μπήγουμε στην καθεμία από 1 κομμάτι σκόρδο.
  3. Βάζουμε τα φύλλα λαδόκολλας το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο, φτιάχνοντας δηλαδή 4 διπλά φύλλα. Μοιράζουμε στο κέντρο τους τα κομμάτια του κατσικιού και γύρω τους μοιράζουμε από 8 κομμάτια ντομάτα, 8 κομμάτια πατάτα και 2 κομμάτια κρεμμύδι.
  4. Μοιράζουμε επίσης από 100 γρ. τυρί, κομμένο σε κύβους, και από 4 κλωνάρια θυμάρι.
  5. Αλατοπιπερώνουμε καλά και μοιράζουμε στα πακέτα το κρασί και το ελαιόλαδο.
  6. Τυλίγουμε σφιχτά κάθε διπλό φύλλο λαδόκολλας σε πουγκί, ώστε να κλείσουμε καλά μέσα όλα τα υλικά. Αν χρειάζεται, δένουμε με σπάγκο σε πακέτο.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C και βάζουμε τα πουγκιά μέσα σε ταψί.
  8. Ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT