20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 12-14 για μπουφέΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κατσικάκι ρολό με σκόρδο και δεντρολίβανο στη γάστρα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Aπλώνουμε τα δύο κομμάτια, το ένα δίπλα στο άλλο, και αλείφουμε το καθένα με 1 κουτ. σούπας από το μέλι και 1 κουτ. σούπας από τη μουστάρδα.
- Αλατοπιπερώνουμε, μοιράζουμε στα κομμάτια τη μισή ποσότητα δεντρολίβανου και τυλίγουμε το καθένα σε σφιχτό ρολό. Δένουμε με σπάγκο μαγειρικής, σε πυκνά δεσίματα, και τα τακτοποιούμε σε γάστρα.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ την υπόλοιπη μουστάρδα και το μέλι, το υπόλοιπο δεντρολίβανο, το σκόρδο, τον χυμό, το κρασί, το λάδι και το νερό και περιχύνουμε με το μείγμα τα ρολά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1½ ώρα.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά τα ρολά να σταθούν και αφαιρούμε τους σπάγκους.
- Σερβίρουμε τα ρολά κομμένα σε φέτες, μαζί με τον ζωμό που έμεινε στη γάστρα. Αν θέλουμε ο ζωμός αυτός να έχει πιο πυκνή υφή, τον αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.