ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσικάκι με πατάτες στον φούρνο λεμονάτοΚατσικάκι με πατάτες στον φούρνο λεμονάτο«Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που αφθονούν τα κολοκύθια, οπότε τα κάναμε με τα αυγά, τηγανητά, πίτα, και τα βάζαμε φυσικά και στο κυριακάτικο φαΐ. Είναι πολύ νόστιμο το κατσικάκι με τα κολοκύθια. Το φτιάχνουμε με τα πρώτα, μικρά κολοκυθάκια, τα τρυφερά που τα κόβουμε για να αραιώσουμε τις κολοκυθιές, ώστε να βγουν μεγάλα τα επόμενα και να φτουρήσουν», λέει η Φραντζέσκα.

 

30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κατσικάκι κατσαρόλας με κολοκυθάκια πλένουμε καλά το κρέας. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  3. Το αφαιρούμε. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος στην άκρη.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές
  6. Προσθέτουμε τη ν τομάτα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  7. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  9. Αλατοπιπερώνουμε τις πατατούλες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  10. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά.
  11. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια μαζί με τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT