20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κριθαράκι κατσαρολάτο με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά, ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
- Ρίχνουμε 800 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
- Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τα μυρώνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να να χυλώσει το γιουβέτσι.
- Σερβίρουμε, το κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά, αμέσως.
- Αν πρόκειται να σερβίρουμε αρκετή ώρα μετά, το αποσύρουμε πριν γίνει εντελώς το κριθαράκι και ρίχνουμε λίγο βραστό νερό - το κριθαράκι όσο μένει πήζει.
- Συνοδεύουμε, το κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά, με πράσινη σαλάτα και ελιές Καλαμών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.