20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την καρμπονάρα με μανιτάρια και κεφαλοτύρι σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε μπολ.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, να ροδίσει και να λιώσει το λίπος του.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά το αφήνουμε στο ζεστό μάτι.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαγγέτι 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα ανοξείδωτο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και το κεφαλοτύρι και τα χτυπάμε με το σύρμα, να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε σταδιακά 300 ml από το νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
- Βγάζουμε με λαβίδα τα σπαγγέτι από το νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπέικον.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα υγρά που θα έχουν βγάλει και σταδιακά τη σάλτσα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας Σαββατιανό και Chardonnay χωρίς βαρέλι που ταιριάζουν πολύ με τα ζυμαρικά μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.