Αυτό το κάρι έχει πολλά χαρακτηριστικά της κουζίνας της νότιας Ταϊλάνδης. Αν και είναι σχετικά καυτερό, κυριαρχούν οι γλυκές γεύσεις και τα μπαχαρικά. Ο ταμάρινδος του προσδίδει επίσης οξύτητα, ενώ είναι ένα από τα λίγα ταϊλανδικά πιάτα που περιέχει πατάτες και φυστίκια.
10'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την συνταγή με κάρι massaman με μοσχάρι, σε µια κατσαρόλα ή σε ένα γουόκ ξεροτηγανίζουµε την κανέλα, το κάρδαµο και το γαρίφαλο σε χαµηλή φωτιά. Ανακατεύουµε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
- Τα βγάζουµε από το σκεύος.
- Ζεσταίνουµε το λάδι στην ίδια κατσαρόλα ή στο ίδιο γουόκ και σοτάρουµε την πάστα κάρι massaman σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά ή µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της.
- Προσθέτουµε το µοσχάρι στο σκεύος και ανακατεύουµε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουµε το γάλα καρύδας, τον ζωµό, τις πατάτες, το τζίντζερ, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη από φοίνικα, τα 3/4 από τα καβουρδισµένα φυστίκια, τον πουρέ ταµάρινδου και τα ξεροτηγανισµένα µπαχαρικά, δεµένα σε τουλπάνι.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 50-60 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το κρέας και να µαγειρευτούν οι πατάτες.
- ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε αν χρειάζεται.
- Αφαιρούµε και πετάµε το τουλπάνι µε τα µπαχαρικά, µεταφέρουµε σε ένα µπολ σερβιρίσµατος και γαρνίρουµε µε τα υπόλοιπα καβουρδισµένα φυστίκια.
- Συνοδεύουµε το κάρι massaman με μοσχάρι µε απλό ρύζι.
Μυστικά
* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.