ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨητή κολοκύθα με καψαλισμένα λάπατα και θυμάριΨητή κολοκύθα με καψαλισμένα λάπατα και θυμάρι O σεφ μάς δίνει και συνταγή για να ετοιμάσουμε μόνοι μας πάστα κάρι και σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε. Είναι εύκολη και απίθανα νόστιμη.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το σπιτικό κάρι

Διαδικασία

Κάρι

  1. Για να φτιάξουμε το κάρι αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε χαμηλή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά για 6-8 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, 100 ml νερό και ανακατεύουμε.
  4. Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα.

Κολοκύθα

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε το κάρι, 500 ml νερό και ανακατεύουμε.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  5. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Το φαγητό βγαίνει ζουμερό, με πλούσια σάλτσα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε το κάρι κολοκύθας με ρύζι μπασμάτι.

Ανοίγουμε λευκά και ροζέ κρασιά, ελαφριά και δροσερά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Καρύδας

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT