25'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 3-4 μερίδες, για μεζέ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καραβίδες ποταμίσιες κοκκινιστές, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις καραβίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το τσίπουρο και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τις καραβίδες, ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα για να καλυφθούν από τη σάλτσα και συμβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά, για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.