5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για τον καραμελωμένο ντάκο με καπνιστό χέλι ξεκινάμε και σπάμε το παξιμάδι σε χοντρά ψίχουλα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μούλτι, αλλά διακεκομμένα και για λίγα δευτερόλεπτα – δεν θέλουμε να γίνει σκόνη, αλλά ομοιόμορφα ψίχουλα).
- Το περνάμε από σήτα, για να κρατήσουμε τα κομμάτια και να πετάξουμε τη σκόνη.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Μόλις αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα.
- Προσθέτουμε τα ψίχουλα παξιμαδιού και ανακατεύουμε.
- Φρεσκοτρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αποσύρουμε.
- Απλώνουμε το καραμελωμένο παξιμάδι σε λαδόκολλα. Με μια κουτάλα ή προσεκτικά με το χέρι μας για να μην καούμε, ξεχωρίζουμε τα ψίχουλα πριν αυτά κρυώσουν.
- Απλώνουμε το χέλι σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον πικάντικο, καραμελωμένο ντάκο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.