ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτάκος με αντζούγιες, ντομάτες και κρίταμοΝτάκος με αντζούγιες, ντομάτες και κρίταμο
5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για τον καραμελωμένο ντάκο με καπνιστό χέλι ξεκινάμε και σπάμε το παξιμάδι σε χοντρά ψίχουλα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μούλτι, αλλά διακεκομμένα και για λίγα δευτερόλεπτα – δεν θέλουμε να γίνει σκόνη, αλλά ομοιόμορφα ψίχουλα).
  2. Το περνάμε από σήτα, για να κρατήσουμε τα κομμάτια και να πετάξουμε τη σκόνη.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Μόλις αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα.
  5. Προσθέτουμε τα ψίχουλα παξιμαδιού και ανακατεύουμε.
  6. Φρεσκοτρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αποσύρουμε.
  7. Απλώνουμε το καραμελωμένο παξιμάδι σε λαδόκολλα. Με μια κουτάλα ή προσεκτικά με το χέρι μας για να μην καούμε, ξεχωρίζουμε τα ψίχουλα πριν αυτά κρυώσουν.
  8. Απλώνουμε το χέλι σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον πικάντικο, καραμελωμένο ντάκο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT