ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό μαγειρευτό με καρότο,  πορτοκάλι και μελωμένα κρεμμύδιαΧοιρινό μαγειρευτό με καρότο, πορτοκάλι και μελωμένα κρεμμύδια

Το καραμελωμένο χοιρινό έχει σχετικά γλυκιά γεύση και συνδυάζεται πολύ καλά με ρύζι γιασεμί ή κολλώδες ρύζι στον ατμό και με κάποια σαλάτα με έντονη γεύση, όπως σαλάτα με άγουρη παπάγια.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το καραμελωμένο χοιρινό ξεκινάμε και γεµίζουµε µια βαθιά κατσαρόλα ή ένα γουόκ µε λάδι σε ύψος 5 εκ., το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά και τηγανίζουµε τις φέτες κρεµµυδιών για 6-7 λεπτά, µέχρι να χρυσίσουν έντονα. Προσέχουµε να µη µας καούν.
  2. Τα αφαιρούµε από το γουόκ µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Στραγγίζουµε το λάδι από την κατσαρόλα ή το γουόκ, αφήνοντας 2 κουταλιές της σούπας στο σκεύος.
  4. Σοτάρουµε το σκόρδο, ανακατεύο-ντας συνεχώς για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά, προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά ακόµα.
  5. Προσθέτουµε τη σάλτσα στρειδιού, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και το τριµµένο πιπέρι, και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για περίπου 5-8 λεπτά ή έως ότου εξατµιστεί όλο το υγρό, σχηµατιστεί µια πηχτή σάλτσα και γίνει το κρέας.
  6. Μεταφέρουµε το χοιρινό σε µια πιατέλα και πασπαλίζουµε µε τα τραγανά κρεµµύδια.

Μυστικά

* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT