Το καραμελωμένο χοιρινό έχει σχετικά γλυκιά γεύση και συνδυάζεται πολύ καλά με ρύζι γιασεμί ή κολλώδες ρύζι στον ατμό και με κάποια σαλάτα με έντονη γεύση, όπως σαλάτα με άγουρη παπάγια.
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το καραμελωμένο χοιρινό ξεκινάμε και γεµίζουµε µια βαθιά κατσαρόλα ή ένα γουόκ µε λάδι σε ύψος 5 εκ., το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά και τηγανίζουµε τις φέτες κρεµµυδιών για 6-7 λεπτά, µέχρι να χρυσίσουν έντονα. Προσέχουµε να µη µας καούν.
- Τα αφαιρούµε από το γουόκ µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στραγγίζουµε το λάδι από την κατσαρόλα ή το γουόκ, αφήνοντας 2 κουταλιές της σούπας στο σκεύος.
- Σοτάρουµε το σκόρδο, ανακατεύο-ντας συνεχώς για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά, προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά ακόµα.
- Προσθέτουµε τη σάλτσα στρειδιού, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και το τριµµένο πιπέρι, και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για περίπου 5-8 λεπτά ή έως ότου εξατµιστεί όλο το υγρό, σχηµατιστεί µια πηχτή σάλτσα και γίνει το κρέας.
- Μεταφέρουµε το χοιρινό σε µια πιατέλα και πασπαλίζουµε µε τα τραγανά κρεµµύδια.
Μυστικά
* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.