ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαδεροί κολοκυθοανθοί με φρέσκα μανιτάριαΛαδεροί κολοκυθοανθοί με φρέσκα μανιτάρια
20' προετοιμασία
40' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το καλοκαιρινό λαδερό, αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα χόρτα.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με αλατοπίπερο, το λάδι και 1 κρασοπότηρο νερό.
  3. Βάζουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνουν με το λάδι τους (για 40΄ περίπου).
  4. Ιδανικός συνδυασμός για το καλοκαιρινό λαδερό είναι τα ψητά ψάρια.

Μυστικά

  • Κορφάδες θα βρείτε στις λαϊκές αγορές, ενώ κλωνάρι από κουκιά (ή από μελιτζανιά ή από ντοματιά) ζητήστε από τον μανάβη σας (συνήθως τα χρησιμοποιούν στα καφάσια για να μεταφέρουν τα λαχανικά χωρίς να ζουλιούνται). Αν δεν βρείτε, φτιάξτε το φαγητό με τα υπόλοιπα υλικά και να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπολείπεται σε νοστιμιά.
  • Για να καθαρίσετε τις κορφάδες, σπάζετε ένα κομματάκι από το τέλος του μίσχου και το φέρνετε μέχρις επάνω για να βγουν οι κλωστές. Μετά τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Από τα μεγάλα φύλλα αφαιρείτε μόνο τα κιτρινισμένα μέρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT