![Ένα smash burger super light](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/smash-burger-super-light-gastronomos-420x560.jpg?v=1715863682)
15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα ρεβίθια
Για τη χωριάτικη σαλάτα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάζουμε τα ρεβύθια σαν χωριάτικη σαλάτα, κάνουμε ως εξής: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας Μοσχοφίλερο!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.