ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα θαλασσινών με όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλαΜακαρονάδα θαλασσινών με όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τα καλαμάρια με μακαρονάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα καλαμάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα και 600 ml νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
  5. Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και άλλα 700-800 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασί- α του ζυμαρικού – το φαγητό θα πρέπει να είναι μελωμένο, χωρίς πολλά ζουμιά, αλλά όχι και στεγνό. Το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT