ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣκορδαλιά με αμύγδαλα και ψητό σκόρδοΣκορδαλιά με αμύγδαλα και ψητό σκόρδο Στην Τήνο, το καλοκαίρι που μαζεύουν την κάπαρη, ξεχωρίζουν τη χοντρή από την ψιλή, που γίνεται τουρσί για τις σαλάτες. Τις πιο χοντρές κάππαρες τις αφήνουν στον ήλιο να «ψηθούν» και να στεγνώσουν και τις φυλάσσουν στο βάζο. Έτσι τις κρατούσαν παλιά όλο τον χειμώνα, οπότε τις έκαναν μαγειρευτές και τις σέρβιραν με σκορδαλιά. Ένα φαγητό που το συνηθίζουν πολύ και τη Σαρακοστή.

20' προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σκορδαλιά

Διαδικασία

Σκορδαλιά

  1. Για τη κάππαρη με σκορδαλιά, ξεκινάμε και στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε το σκόρδο, το ψωμί, το ξίδι, αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν.
  2. Ρίχνουμε με αργή, συνεχόμενη ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Κάππαρη

  1. Σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε την κάππαρη και τη βράζουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
  2. Τη στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με φρέσκο νερό άλλες τρεις φορές, για να ξεπικρίσει.
  3. Τη στραγγίζουμε και την απλώνουμε σε πιατέλα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και τη ραντίζουμε με λίγο λάδι και ξίδι.
  5. Καλύπτουμε με τη σκορδαλιά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT