20'
προετοιμασία
6' ψήσιμο
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 26'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 800 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε Jødekager, ξεκινάμε τρίβοντας με τις ακρές των δαχτύλων μας ή σε έναν πολυκόφτη το αλεύρι με το βούτυρο έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχουλα ή σαν τριμμένη παρμεζάνα (αν χρησιμοποιήσουμε έναν πολυκόφτη, πατάμε το κουμπί διακοπτόμενα).
- Προσθέτουμε τα 200 γρ. ζάχαρη και τους κρόκους και ζυμώνουμε για λίγο, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Την πλάθουμε σε μπαστούνι πάχους 5 εκ. Την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε το μπαστούνι σε λεπτές φέτες.
- Τακτοποιούμε τα μπισκότα στο ταψί και τα αλείφουμε με το ασπράδι (το χτυπάμε πρώτα λίγο με ένα πιρούνι).
- Ανακατεύουμε τις 3 κουτ. σούπας ζάχαρη με την κανέλα και τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε τα μπισκότα.
- Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Γαστρονόμου με τίτλο «Τα γλυκά των Χριστουγέννων»