ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ σοκολάτας με αμύγδαλα και φράουλεςΚέικ σοκολάτας με αμύγδαλα και φράουλες
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ σοκολάτας από μπαγιάτικο ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό του (πυθμένα και τοιχώματα) με τη 1/2 κούπα ψίχουλα.
  3. Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε κύβους και το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  4. Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε το ψωμί. Αφήνουμε να μουσκέψει και να κρυώσει κι έπειτα το στύβουμε.
  5. Πετάμε το γάλα και με ένα πιρούνι πιέζουμε το ψωμί να γίνει πολτός. Αφήνουμε στην άκρη.
  6. Αλέθουμε στον πολυκόφτη τα φουντούκια με το κακάο σε ψιλά κομμάτια.
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το κονιάκ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
  8. Προσθέτουμε το μουλιασμένο και πολτοποιημένο ψωμί και το κακάο με τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT