15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτίαξουμε τη μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι και κόκκινη σάλτσα με μπέικον (Bucatini all’ amatriciana), αρχικά σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
- Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να αναμειχθούν.
- Αποσύρουμε, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε το μαϊντανό και το τυρί και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με ελιές Καλαμών
Μια δροσερή Νεμέα, ένα κρητικό χαρμάνι με Κοτσιφάλι
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.