20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ημέρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις ισπανικές πιπεριές με παστό μπακαλιάρο και φινόκιο, σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό, τη δάφνη, τα πιπέρια, τα κοτσάνια από τον άνηθο και τον μπακαλιάρο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το ψιλοκόβουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τη μαραθόριζα για περίπου 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα φύλλα άνηθου, τον μπακαλιάρο, λίγο αλάτι (γιατί ο μπακαλιάρος, παρόλο που τον ξαλμυρίσαμε, είναι αρκετά αλμυρός), πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το μέρος με το κοτσάνι από τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε εσωτερικά από σπόρια και ίνες. Κρατάμε τα «καπάκια» στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις πιπεριές ακριβώς.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και κλείνουμε με το καπάκι.
- Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Μυστικά
Για ευκολία στο γέμισμα, χρησιμοποιούμε μεγαλύτερες πιπεριές, τύπου Φλωρίνης.
Τσίπουρο ή ούζο θα αντιμετωπίσουν το δυνατό αυτό πιάτο. Οινικά βλέπω μόνο Ρετσίνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.