ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα κουνουπιδιού με ανθόγαλοΣούπα κουνουπιδιού με ανθόγαλο
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ινδική σούπα αμυγδάλου, ξεκινάμε βράζοντας σε μέτρια κατσαρόλα τα αμύγδαλα σε άφθονο νερό για 5 λεπτά, μέχρι η φλούδα τους να φουσκώσει και να μαλακώσει. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Τα αλέθουμε σε δυνατό πολυκόφτη μαζί με λίγο από τον ζωμό λαχανικών, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής, σχετικά πυκνή πάστα. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και καβουρδίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να ξανθύνει ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε την πάστα αμυγδάλου και μαγειρεύουμε για 10 δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας με ελαστική σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κόμποι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το έλαιο αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, για πιο λεία υφή, τη χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ή στον πολυκόφτη και τη σερβίρουμε.
  6. Γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT