15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ινδική σούπα αμυγδάλου, ξεκινάμε βράζοντας σε μέτρια κατσαρόλα τα αμύγδαλα σε άφθονο νερό για 5 λεπτά, μέχρι η φλούδα τους να φουσκώσει και να μαλακώσει. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.
- Τα αλέθουμε σε δυνατό πολυκόφτη μαζί με λίγο από τον ζωμό λαχανικών, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής, σχετικά πυκνή πάστα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και καβουρδίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να ξανθύνει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την πάστα αμυγδάλου και μαγειρεύουμε για 10 δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας με ελαστική σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κόμποι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το έλαιο αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, για πιο λεία υφή, τη χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ή στον πολυκόφτη και τη σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.