6' βράσιμο
Σύνολο: 6'
Υλικά
Βάρος: περίπου 1 κιλόΔιαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει καραμέλα και να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε μία φορά μόνο με σπάτουλα.
- Ρίχνουμε, αν θέλουμε, τις πιπερίτσες τσίλι και τα μήλα.
- Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να καλυφθούν καλά από την καραμέλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το τζιν (θα αρχίσει να κοχλάζει έντονα).
- Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας (ή δάφνης) και αδειάζουμε σε βάζο.
- Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο για 3-5 μήνες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.