ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκάλμυρη γκαλέτ με αχλάδια και κρασοτύριΓλυκάλμυρη γκαλέτ με αχλάδια και κρασοτύρι
20' προετοιμασία
30' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για 1 γκαλέτ 6 μερίδων

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη βασική ζύμη της γκαλέτ, αρχικά ανακατεύουμε, στον κάδο του μίξερ, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κομματάκια βουτύρου και χτυπάμε γρήγορα με το φτερό, μέχρι να κομματιαστεί καλά το βούτυρο και το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένα ψίχουλα.
  3. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το αυγό με το νερό και τα ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού.
  4. Χτυπάμε γρήγορα με το φτερό μέχρι να ενωθούν σε μια τραχιά, σχετικά σκληρή ζύμη.
  5. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Όταν πρόκειται να γεμίσουμε την γκαλέτ, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας, σε φύλλο με διάμετρο περίπου 35 εκ., χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι τελείως στρογγυλό.
  7. Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και μεταφέρουμε το φύλλο ζύμης, μαζί με την κάτω λαδόκολλα, στο μεγάλο ταψί του φούρνου ή σε λαμαρίνα.
  8. Απλώνουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας στο φύλλο, αφήνοντας περιμετρικά ένα περιθώριο 5 εκ.
  9. Γυρίζουμε το περιθώριο ακανόνιστα προς τη γέμιση, φτιάχνοντας ένα πρόχειρο στεφάνι.
  10. Ψήνουμε για όσο χρόνο απαιτεί κάθε συνταγή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT