30' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: Για 1 κλασική φόρμαΔιαδικασία
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς και όσο έντονα θέλουμε, μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα. Όσο πιο πολύ ανακατέψουμε το σιμιγδάλι με το λάδι τόσο πιο σκούρος θα βγει ο χαλβάς.
- Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της εστίας.
- Αναμειγνύουμε σε ένα σκεύος τον χυμό πορτοκαλιού με το νερό, προσθέτοντας τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
- Προσέχοντας να μην καούμε, ρίχνουμε τα καρύδια, το ξύσμα και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας.
Μυστικά
Μπορούμε να ρίξουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα στο μείγμα αν δεν μας αρέσουν τα καρύδια. Επίσης, μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με ξανθές σταφίδες.