5'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το γρήγορο στρογκανόφ στο γουόκ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε στο καυτό σκεύος το μοσχάρι, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πάπρικα και το νερό (ή το ζωμό). Μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε και έπειτα από 1 λεπτό (να μην κοχλάζει το φαγητό) προσθέτουμε 4 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο, αλατοπίπερο και ξύσμα από 1 λεμόνι.
- Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα υγρά του φαγητού και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι του 10λεπτου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.