ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚίμτσι κορεατικό, γρήγοροΚίμτσι κορεατικό, γρήγορο
15' προετοιμασία
21 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 21 ημέρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Προαιρετικά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την γρήγορη πίκλα κρεμμυδιού για μεζέ σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το ξίδι, τη ζάχαρη και τον ανθό αλατιού, μέχρι τα στερεά υλικά να διαλυθούν και το μείγμα να πάρει βράση.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το υγρό να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Βάζουμε το κομμένο κρεμμύδι σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι και προαιρετικά προσθέτουμε τους σπόρους κόλιανδρου και μουστάρδας.
  4. Αν θέλουμε το κρεμμύδι να πάρει ωραίο κοκκινωπό χρώμα προσθέτουμε και το παντζάρι.
  5. Απογεμίζουμε το βαζάκι με το ζεστό υγρό και κλείνουμε σφικτά με καπάκι.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και φυλάσσουμε για έως 3 εβδομάδες σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
  7. Μπορεί να σερβιριστεί ακόμη και αμέσως μόλις κρυώσει και έχουμε κατά νου πως, όσο περνάει ο καιρός, η γεύση του γίνεται πιο έντονη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT