5'
προετοιμασία
5' παρασκευή
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη γρανίτα negroni, πρώτα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός), για να φτιάξουμε ένα ελαφρώς πηχτό σιρόπι.
- Στο μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά, μαζί με το σιρόπι, και αδειάζουμε σε ένα δοχείο ή μπολ. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Κάθε 1 ώρα ή όποτε το θυμηθούμε, το βγάζουμε και «ξύνουμε» το μισοπαγωμένο μείγμα με ένα πιρούνι, για να δημιουργήσουμε μεγάλους κρυστάλλους.
- Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 3-4 φορές, ανά μία ώρα. Η γρανίτα είναι έτοιμη όταν όλο το μείγμα έχει παγώσει.