ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓόπες στον φούρνο με ντοματένια «σάλτσα»Γόπες στον φούρνο με ντοματένια «σάλτσα»

 

30' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γοπάκια στο τηγάνι με κρεμμύδια και θυμάρι, ξεκινάμε πλένοντας τα γοπάκια και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε την μπίρα και λίγο αλάτι και σε ένα άλλο ανακατεύουμε καλά τα δύο είδη αλευριού.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  4. Βουτάμε τα γοπάκια πρώτα στην μπίρα και μετά στο μείγμα αλεύρων.
  5. Ανακατεύουμε για να αλευρωθούν καλά και τα τινάζουμε για να φύγει η περιττή ποσότητα. Τα μεταφέρουμε σε ένα άλλο, καθαρό μπολ, προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και ανακατεύουμε γρήγορα.
  6. Παίρνουμε μια δυο χούφτες από γοπάκια και κρεμμύδια, τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά.
  7. Αποφεύγουμε να τηγανίσουμε μεγάλες δόσεις, γιατί η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει και δεν θα ροδίσουν όμορφα.
  8. Βγάζουμε κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  9. Μεταφέρουμε τα γοπάκια σε μεγάλη πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό) και αλάτι. Σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

  • Το πανάρισμα με μπίρα (αντί για νερό) είναι μια πολύ καλή πρόταση για τηγανητά ψάρια, όπως αθερίνα, γαύρο, μπαρμπούνια, γόπες κ.ά., γιατί γίνονται εξαιρετικά τραγανά και με αφράτη σάρκα. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
  • Δεν ξεχνάμε ότι το ελάχιστο επιτρεπόμενο μήκος για τις γόπες είναι τα 10 εκ. και προσέχουμε πολύ κατά την αγορά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Άρθρα και Συνταγές με Γόπες

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT