ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό κουταλιού βανίλιες με κουκουνάρι βήμα-βήμαΓλυκό κουταλιού βανίλιες με κουκουνάρι βήμα-βήμα
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα βράσιμο
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1 κιλό γλυκό

Διαδικασία

  1. Για το βύσσινο γλυκό κουταλιού, ξεκινάμε πλένοντας τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με μια φουρκέτα (την μπήγουμε στο φρούτο από τη μεριά που είναι ενωμένη, φροντίζοντας να περάσει γύρω από το κουκούτσι έτσι ώστε τραβώντας έπειτα προς τα πάνω, να το παρασύρει έξω).
  2. Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε πάνω από μια κατσαρόλα, για να πέφτει μέσα το ζουμί που βγάζουν. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα καθαρισμένα βύσσινα και τη ζάχαρη.
  3. Τα κουκούτσια τα βάζουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι μαζί με το νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
  4. Παίρνουμε 300 ml από το νερό αυτό και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα βύσσινα και τη ζάχαρη.
  5. Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι και τα βύσσινα να γυαλίσουν όμορφα. Στην αρχή του βρασίματος ξαφρίζουμε για όσο χρειάζεται.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό στην κατσαρόλα για 1 βράδυ.
  7. Την επομένη ξαναβράζουμε το γλυκό, σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά που έβγαλε όλο το βράδυ.
  8. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο. Το κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT