ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕύκολο γλυκό ψυγείου με OreoΕύκολο γλυκό ψυγείου με Oreo
15' προετοιμασία
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 15'

Υλικά

Κομμάτια: 9

Λεμονόκρεμα

Μους λεμόνι

Για τη συναρμολόγηση

Διαδικασία

Λεμονόκρεμα

  1. Για να φτιάξουμε το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και λεμόνι ξεκινάμε με την λεμονόκρεμα και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεταλλικό μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα ίσα που να ενωθούν.
  2. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και προσέχουμε ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.
  3. Ανακατεύουμε συχνά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Όταν πήξει, την περνάμε από μια ψιλή σήτα για βελούδινη υφή.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και τη φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Μους λεμόνι

  1. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  2. Προσθέτουμε τη 1 κούπα λεμονόκρεμα και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.

Συναρμολόγηση

  1. Σε ένα τετράγωνο σκεύος 20 x 20 εκ. απλώνουμε μία πολύ λεπτή στρώση από τη μους λεμόνι, ίσα ίσα να κολλήσουν τα μπισκότα.
  2. Καλύπτουμε τον πάτο με μία στρώση μπισκότα και συνεχίζουμε με τη μισή ποσότητα από τη μους λεμόνι.
  3. Επαναλαμβάνουμε με μία στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη μους λεμόνι.
  4. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 12 έως 24 ώρες, για να μαλακώσουν καλά τα μπισκότα.
  5. Πασπαλίζουμε με τρίμμα λευκής σοκολάτας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και λεμόνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT