(Τα σκεύη είναι από το Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό ψυγείου με ζελέ, σε μορφή τούρταςΓλυκό ψυγείου με ζελέ, σε μορφή τούρτας

Πανεύκολο, μαμαδίστικο και έξτρα απολαυστικό γλύκισμα σε στρώσεις, που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Ανάμεσα στις στρώσεις κρέμας και σαβαγιάρ μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον φράουλες, σε φέτες. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστούμε 200 γρ. παραπάνω φρούτα.

30' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 22 Χ 32 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γλυκό ψυγείου με φράουλες, κρέμα και σαβαγιάρ σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή σαντιγί που να μοιάζει με γιαούρτι.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σαντιγί και έπειτα ρίχνουμε το κονιάκ και τους κρόκους.
  3. Χτυπάμε καλά.
  4. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη 100 γρ. από τις φράουλες μαζί με το γάλα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ.

Συναρμολόγηση

  1. Βυθίζουμε στο μείγμα φράουλας-γάλακτος, για 1-2 δευτερόλεπτα, όσα σαβαγιάρ χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο ενός ταψιού με διαστάσεις 32 x 22 εκ.
  2. Αν χρειάζεται, σπάμε μερικά σαβαγιάρ για να χωρέσουν ακριβώς.
  3. Τα καλύπτουμε με τη μισή κρέμα που ετοιμάσαμε και στρώνουμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ, βουτηγμένα κι αυτά στο μείγμα φράουλας-γάλακτος.
  4. Τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.
  5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες, να κρυώσει και να πήξει η κρέμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT