ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανεύκολο γλυκό κουταλιού φράουλα με λεβάνταΠανεύκολο γλυκό κουταλιού φράουλα με λεβάντα
20' προετοιμασία
35' βράσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: Για 3 – 4 μέτρια βάζα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι, πλένουμε τα φρούτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε πάνω από μια μεγάλη κατσαρόλα, για να πέφτει μέσα το ζουμί που βγάζουν.
  2. Ζυγίζουμε τα καθαρισμένα φρούτα – θέλουμε 1 κιλό καθαρό βάρος.Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  3. Σε μια άλλη, μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κουκούτσια με το νερό να βράσουν.
  4. Παίρνουμε 1½ κούπα από τον νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα κουκούτσια και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα βύσσινα ή κεράσια.
  5. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, έτσι ώστε να σιγοβράζουν, και ξαφρίζουμε την επιφάνεια μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός.
  6. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι (περίπου 30- 35 λεπτά).
  7. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην κατσαρόλα για 1 βράδυ.
  8. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό, για να εξατμιστεί το νερό που τυχόν έβγαλαν τα φρούτα και να ξαναδέσει το σιρόπι.
  9. Μοιράζουμε το γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι σε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT