10'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 1Διαδικασία
- Για το γκρέιβι γαλοπούλας, σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα εντόσθια, το κρεμμύδι, το σέλερι, αλατοπίπερο και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Στραγγίζουμε τα εντόσθια, πετάμε το κρεμμύδι, το σέλερι και κρατάμε το ζωμό, στον οποίο προσθέτουμε τα υγρά από το ψήσιμο της γαλοπούλας.
- Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα ξερά υπολείμματα από το ταψί, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά. Ρίχνουμε σταδιακά 3 - 4 κουτάλες της σούπας από το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τη σερβίρουμε σε σαλτσιέρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.