15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την κρέμα τυριού
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις γκόγκλιες με μανιτάρια και κρέμα τυριού σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε δυνατή φωτιά το κρασί για 4 λεπτά και το αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, το ξύσμα και το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Αλάτι δεν βάζουμε, γιατί τα τυριά είναι αρκούντως αλμυρά.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταί- νουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά, ρίχνοντας όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται για να αποκτήσει η σάλτσα την υφή που μας αρέσει.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και το θυμάρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μυστικά
Γκόγκλιες φτιάχνουν σε ορισμένα μέρη της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, και τις οποία βρίσκουμε και στο εμπόριο από μικρές οικοτεχνίες.
Στο ποτήρι μας : Λευκά κρασιά χωρίς βαρέλι και χωρίς υπερβολικά αρωματικό χαρακτήρα, όπως Σαββατιανό, Ντεμπίνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.