ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιουβέτσι με λιαστές ντομάτες και ξερή κρητική μυζήθραΓιουβέτσι με λιαστές ντομάτες και ξερή κρητική μυζήθρα
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γιουβέτσι με πράσα και μανιτάρια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι και 900 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν, και αδειάζουμε το όλον σε ένα μέτριο ταψί.
  6. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  7. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, σκορπίζουμε τον άνηθο και το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT