ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓίγαντες με σπανάκι και φέταΓίγαντες με σπανάκι και φέτα
15' προετοιμασία
1 ώρα και 40' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: 6-7

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους γίγαντες στον φούρνο με απάκι και γραβιέρα στραγγίζουμε τους γίγαντες, τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τους βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
  2. Τους στραγγίζουμε και τους αδειάζουμε σε μέτριο ταψί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το απάκι χωρίς λιπαρή ουσία και σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Το αδειάζουμε στο ταψί με τους γίγαντες.
  6. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  7. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το κρασί.
  8. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, 200 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο.
  9. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αδειάζουμε στο ταψί με τους γίγαντες.
  10. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  11. Σκορπίζουμε τα κυβάκια γραβιέρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT