20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τους γίγαντες φρικασέ με μυρωδικά, στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 4 φλιτζάνια νερό, σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίζουν να κοχλάζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα με τους γίγαντες και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι τους. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα, το μαρούλι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τον κουρκουμά και τη μαντζουράνα.
- Περιχύνουμε τους γίγαντες, προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά στη φωτιά, πριν σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας μαλαγουζιά ή ροζέ ημίξηρο από Syrah.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.