10'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 9Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανιλίνες και το ελαιόλαδο.
- Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι με μήκος πλευράς 20 εκ. και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 170°C, για περίπου 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού πολύ καλά με ένα σύρμα και ρίχνουμε το σιρόπι στο καυτό κέικ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.