30'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την κρούστα
Διαδικασία
- Ανοίγουμε τους γαύρους στη μέση και αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο, χωρίς να κόψουμε την πλευρά της ράχης.
- Ξαναδιπλώνουμε τις δύο πλευρές, δίνοντας στο γαύρο το αρχικό του σχήμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τις νιφάδες καλαμποκιού με το σουσάμι και τη φρυγανιά, μέχρι να γίνουν σκόνη, και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με 1 κουτ. σούπας νερό μέχρι να αφρατέψουν και σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
- Περνάμε κάθε γαύρο πρώτα από το αλεύρι, το γυρίζουμε μέχρι να καλυφθεί καλά, μετά από το αυγό και στο τέλος από το μπολ με το μείγμα του σουσαμιού.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε να καλυφθεί το 1/4 του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε το γαύρο για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανός.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε το γαύρο με πατάτες τηγανητές και, αν θέλουμε, με σπιτική μαγιονέζα με ξύσμα λεμονιού.
Μια μπίρα που ταιριάζει με τα δημητριακά! Μια πικρούτσικη, νευρική pils.