15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γαρίδες στο τηγάνι με κολοκυθάκια, κρασί και κάρι, αρχικά αφαιρούμε, με ένα μαχαιράκι ή με μια οδοντογλυφίδα, το μαύρο εντεράκι που διατρέχει τη ράχη των θαλασσινών.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το λάδι, τις γαρίδες, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το κάρι, αλάτι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Εν συνεχεία, σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά (θέλουμε να μείνουν τραγανά, ζωντανά) και να δέσει κάπως η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι, με νουντλς ή ανακατεμένες με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.